Frys Vegetarian > > Βόρειο -Ινδικό Ρύζι με Κάρ

Βόρειο -Ινδικό Ρύζι με Κάρ

4 Μερίδες
Χορτοφαγικό
υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες

2 κουτιά λωρίδες με γεύση κοτόπουλο η με γεύση μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και τριμμένο
1 τεμάχιο med φρέσκο ​​τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
1 μικρό πελτέ ντομάτας  (115g)
1 κουτί ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες (400γρ)
6 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
Ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη της επιλογής σας (περισσότερο αν σας αρέσουν τα καυτερά)
πικάντικη σάλτσα, μπανάνα κομμένη σε φέτες, καρύδα, μάνγκο  μεξικάνικη σάλτσα

 

Τσιγαρίστε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τζίντζερ σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα , προσθέστε το κάρυ σε σκόνη  και ανακατέψτε. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες και φρέσκια ντομάτα μαζί με λίγο νερό για να δημιουργήσετε μια αυθάδης υφή. Αφήστε  το μείγμα να δέσει και να πήξει.Ελέγξτε τα καρύκευματα και προσθέστε τη ζάχαρη, για να σπάσει την στυφή γεύση  της ντομάτας.

Τηγανίστε  τις λωρίδες κοτόπουλο ή μοσχάρι σε λίγο λάδι για 6-8 λεπτά και προσθέστε τα στη  σάλτσα κάρυ. Γαρνίρετε  με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι basmati ή κανονικό  ρύζι.

Σερβίρετε με σάλτσες  της επιλογής σας.